Deelnemers

Voor het onderzoek Ouderschap in Balans gingen we op zoek naar ouders met een peuter en/of kleuter. Ze hadden met andere woorden reeds een kindje van minstens 2 jaar en stonden maximaal 6 jaar in het ouderschap. 689 ouders namen deel aan dit onderzoek. Bij 200 gezinnen namen bovendien beide ouders deel aan de studie. Hun eerlijke visie op het ouderschap was voor ons onderzoek van grote waarde!

De gezinnen hadden gemiddeld 1,8 kinderen (min. 1 en max. 3) en de gemiddelde leeftijd van het kindje waarover ze de vragenlijst invulden (hun oudste kindje) was 3,5 jaar. De gemiddelde leeftijd was voor moeders 32 jaar en voor vaders 34,4 jaar.
Meer resultaten zullen binnenkort op deze website verschijnen!

Enkele reacties van ouders na het invullen van de vragenlijst:

“Fijne enquête. De vragen doen je stilstaan bij de manier waarop je omgaat met je kind.”

“Ik blijf graag op de hoogte van de resultaten. Het lijkt me een zeer boeiend onderzoek. Het ouderschap is uitputtend maar het is echt geweldig! De wallen nemen we er graag bij! Wat de combinatie ouderschap-werk betreft, mag er wel nog het een en ander veranderen in ons land, maar dat is een heel ander onderzoek. ;-)”

Dit onderzoek liet me nog meer nadenken en stilstaan bij mezelf als ouder.

Momenteel is het voor mij heel moeilijk om de balans te houden tussen werk, gezin en mezelf. Hierdoor was ik natuurlijk meteen geprikkeld bij de titel: “ouderschap in balans”. Ik wens je nog veel succes bij het onderzoek en ben nieuwsgierig naar de resultaten.

Mooie enquête met spiegels en inzichten… waarvoor dank!!!

Een vragenlijst die bij het invullen een reflectie op gang roept en me eigenlijk best trotst maakt als mama van 2 dochters (en een zoontje nog in de buik), over beslissingen die ik bewust of onbewust heb gemaakt, hoe een simpele dag er bij ons uitziet,… Ouderschap is zeker geen evidentie, het is een kwestie van loslaten, prioriteiten stellen en genieten 🙂